Wie is Louis Ruys

Louis Ruys is begonnen als toeleveringsbedrijf voor de ijzerwarenbranche in augustus 1904 te Antwerpen onder de naam ‘Anglo-American Hardware Company’. Oprichter was de heer Louis Ruys.

Gedwongen door de bezetting van België tijdens de Eerste Wereldoorlog, die handel onmogelijk maakte, verplaatste hij zijn bedrijf in 1916 naar de Leuvehaven in Rotterdam.

Dit pand werd, tijdens het bombardement van Rotterdam in mei 1940, volledig verwoest. Na de oorlog werd een nieuw onderkomen gevonden aan de Boompjes in Rotterdam. Van daaruit werd in 1956 verhuisd naar de Coolhaven. In 2002 verliet Louis Ruys Rotterdam voor een groter en beter bereikbaar pand in de omgeving van Rotterdam.

Door gestage groei van de onderneming ontstond opnieuw behoefte aan een ruimer pand. Daarom werd gestart met de bouw van een nieuw pand aan de Ohmstraat in Zwijndrecht, dat in 2018 is betrokken. Dit pand is uitstekend gelegen voor zowel de toelevering vanuit de Rotterdamse haven, als voor verder transport naar onze klanten.

Zowel op kantoor, als in magazijn en werkplaats kunnen onze mensen werken vanuit een modern en duurzaam gebouwd pand met veel natuurlijk licht. Ons pand weerspiegelt wie wij als bedrijf willen zijn: transparant, betrouwbaar en met oog voor de maatschappelijke rol die een onderneming vervult.

WAT DOET LOUIS RUYS?

Meebewegend met de vraag vanuit de markt is een specialisatie ontstaan die nu de voornaamste activiteit van ons bedrijf is: de import, groothandel en export van staalkabel en ketting.

Naast deze productgroepen voert Louis Ruys een uitgebreid assortiment producten die direct of indirect aan staalkabel gerelateerd zijn zoals kabelklemmen, spanners, sluitingen e.d.

Wij noemen uit dit assortiment vier gerenommeerde merken: Goliath handlieren, KITO hijskettingen en accessoires, Lewis hijs- en spanmateriaal en het Brügg architectuurkabelprogramma. Van deze merken is Louis Ruys exclusief verdeler op de lokale markten.

LOUIS RUYS IS VOORRAADHOUDEND

Sinds 2018 zijn wij gevestigd in een, op ons bedrijf toegesneden, pand met een magazijn ter grootte van 6000 m2.

Ons moderne magazijn maakt het mogelijk dat wij ruime voorraden aanhouden. Schommelingen in de markt waarbij de levertijden die producenten hanteren soms flink op lopen kunnen wij zo het hoofd bieden. Door veel van onze producten op voorraad te houden kunnen wij korte levertijden garanderen.

LOUIS RUYS MAAKT

Ons pand in Zwijndrecht heeft een ruime werkplaats. Deze is voorzien van een uitgebreid machinepark met onder andere automatische kabelkapmachines, kabelwikkelmachines, persen en walsen.

Dit maakt mogelijk dat wij, op wens van de klant, staalkabel op maat kunnen maken en kunnen voorzien van kousen, stroppen of een uitgebreid assortiment aan eindverbindingen, zoals draadeinden, spanners, gaffels en ogen.

Ook onze kettingen kunnen wij op maat kappen met behulp van meerdere kettingkapmachines en voorzien van een breed assortiment aan haken, sluitingen en schalmen.

LOUIS RUYS IS WENDBAAR EN BETROUWBAAR

Al ruim een eeuw zijn wij een financieel zelfstandig opererende onderneming. Dit betekent dat wij onze eigen keuzes kunnen maken en wendbaar zijn, zodat wij mee kunnen bewegen met de behoeften van onze klanten en leveranciers. In onze lange bestaansgeschiedenis zijn goede relaties met beide altijd belangrijk voor ons geweest.

Al decennialang zijn wij gesprekspartner voor klanten in veel uiteenlopende bedrijfstakken. Aan sommige klanten leveren wij nu voor de vierde generatie.

Louis Ruys gaat uit van betrouwbaar en correct zakendoen en wij nemen onze verantwoordelijkheid. Daarbij vinden wij het vanzelfsprekend om ons te richten op de lange termijn en kijken we behalve naar vandaag ook naar morgen.

LOUIS RUYS IS DESKUNDIG

In de loop der jaren heeft Louis Ruys veel kennis opgedaan van staalkabel en ketting in een breed scala aan bedrijfstakken. Hierdoor kunnen wij afnemers deskundig adviseren ten aanzien van de specifieke toepassing van een product.

Onze kwaliteitsprocedures en bedrijfsprocessen staan beschreven in ons kwaliteitsmanagementsysteem. Louis Ruys is dan ook een ISO 9001 gecertificeerd bedrijf. Kwaliteit is uitgangspunt voor ons handelen. Onze jarenlange ervaring zorgt ervoor dat wij weten waar we op moeten letten. De eerste stap in onze kwaliteitsborging is een uitgebreide screening van de fabrieken waarmee wij zakendoen op machinepark, kwaliteitsbeheersing en kwaliteitscontrole.

Ook voeren wij bij elke zending die arriveert een kwaliteitscontrole uit. Daarnaast verwerken en assembleren wij onze producten zelf. Daardoor hebben wij deze in onze handen en voeren wij zo tevens een visuele controle op veel producten uit. Hierdoor kunnen wij bijvoorbeeld vaststellen dat een kabel goed geslagen en spanningsloos is.

Verder beschikken wij over een eigen testruimte voorzien van een XRF-analyzer, Deltascope en zoutzuur-tester. Hiermee controleren wij de chemische samenstelling van het staal en de verzinking van het materiaal. Ook laten wij onze producten regelmatig testen in een extern handelslaboratorium op breukbelasting, vermoeiing en staalstructuur.

Tenslotte onderhouden wij een intensief contact met onze afnemers zodat wij regelmatig feedback ontvangen op de kwaliteit van onze producten. Deze feedback gebruiken wij om de kwaliteit van onze producten te optimaliseren.

LOUIS RUYS IS DUURZAAM

Ons huidige pand is duurzaam gebouwd. Wij vinden dat we als bedrijf in relatie staan met onze omgeving en willen daarin onze verantwoordelijkheid nemen. Door te kiezen voor warmtepompen, zonnepanelen en heat pipes zonnecollectoren bij de bouw van ons pand, produceren wij meer energie dan we zelf nodig hebben. Hierdoor leveren wij in ruimte mate electriciteit terug aan het net.

Ook de tuin rondom ons bedrijf is duurzaam aangelegd met hoogstam fruitbomen en ruimte voor wilde planten. Dit heeft gezorgd voor een groene omgeving waarin insecten en vogels thuis zijn en onze imker en zijn bijen zorgen voor onze eigen honing.

+31 78 684 9494